Κανένας/Καμία μόνος-η απέναντι στην κρατική τρομοκρατία

Τα ξημερώματα της Τρίτης 8/2 λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό του “Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού” στη Θεσσαλονίκη, οι κρατικοί τρομοκράτες των ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνουν σε σπίτι στην Άνω Πόλη τον Θ. Χατζηαγγέλου και την Γ. Βούλγαρη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συλλαμβάνουν και τον Π. Καλαϊτζή με αφορμή τη φιλική και συνεργατική σχέση με τον Θ. Χατζηαγγέλου ώστε να κατηγορηθούν σύμφωνα με τον Ν. 187Α για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο σύντροφος Θ. Χατζηαγγέλου αναλαμβάνει την ευθύνη του εμπρησμού αλλά και την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στην Οργάνωση Αναρχική Δράση. Η συντρόφισσα Γ. Βούλγαρη αναλαμβάνει τον υποστηρικτικό ρόλο στην ενέργεια. Αφού υποβάλλονται σε υποχρεωτική λήψη DNA κατηγορούνται και οι τρεις για ένταξη στην οργάνωση Αναρχική Δράση και διατάσσεται η προφυλάκιση τους.

Σε μια εποχή που οι μορφές κρατικού και κεφαλαιακού ανταγωνισμού σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο κλιμακώνουν την παραγωγή όλων των μορφών εξουσιαστικής βίας, επιχειρείται να καταπνίγει οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής αντιβίας και οργάνωσης. Η αντίσταση στην θεσμική τρομοκρατία των αφεντικών οι οποίοι οικοδομούν μεθοδικά την ολοένα και μεγαλύτερη υποτίμηση των ζωών μας έντεχνα παρουσιάζεται ως απειλή για το κοινωνικό σύνολο. Επιβάλλοντας ένα παιχνίδι ανεστραμμένης λογικής, βαφτίζουν τρομοκράτ(ισσ)ες όσες/ους, παρά τα μέσα καταστολής και την φαινομενική παντοδυναμία κράτους και καπιταλισμού, παλεύουν για ένα κόσμο ελεύθερο και ανεξούσιο.

Από τα Βαλκάνια μέχρι την Χιλή και από την Γαλλία μέχρι την Ροζάβα, στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα αλληλέγγυα στο πλευρό όλων των συντρόφ(ισσ)ων που επιλέγουν το δρόμο της όξυνσης του κοινωνικού πολέμου. Πέρα από το κατασκευασμένο δίπολο “αθωότητας-ενοχής” στηρίζουμε όσες / όσους έχουν επιλέξει συνειδητά τη διάχυση της επαναστατικής προοπτικής, τιμώντας παράλληλα την επαναστατική μνήμη.

Δύναμη και αλληλεγγύη στα συντρόφια

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής

Αναρχική Ομάδα Βραχυκύκλωμα

Leave a Reply

Your email address will not be published.