Ενάντια στο καθεστώς εξόντωσης 41bis

O αναρχικός Αlfredo Cospito βρίσκεται έγκλειστος από το 2012 για τον πυροβολισμό στα πόδια του Roberto Adinolfi, γενικού διευθυντή της Ansaldo Nucleare, θυγατρικής της πολυεθνικής Finmeccanica, η οποία έχει κύριο πεδίο δράσης τ΄ αμυντικά συστήματα αλλά και την πυρηνική ενέργεια. Αν και ήδη έγκλειστος, κατηγορήθηκε εκ νέου μετά από την επιχείρηση Sibilla η οποία ενορχηστρώθηκε από Ιταλούς μπάτσους και ανώτατους δικαστές τον Νοέμβριο του 2021, ότι υποκινεί μέσα από την φυλακή σε τέλεση νέων επαναστατικών ενεργειών. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν αρκετοί αναρχικοί, κατασχέθηκαν όλα τα έντυπα της αναρχικής εφημερίδας “Vetriolo”και έκλεισαν 2 αναρχικοί ιστότοποι. Στον ίδιο τον Alfredo ο οποίος είχε ξανακατηγορηθεί για παρακίνηση όντας έγκλειστος το 2016 στα πλαίσια της επιχείρησης Scripta Μanet, του “επιφύλαξαν” τον Μάιο του 2022, την μεταφορά στην φυλακή υψίστης ασφαλείας ‘Μπανκάλι” της Σαρδηνίας και την επιβολή του καθεστώτος της αισθητηριακής και επικοινωνιακής απομόνωσης 41 bis.

Το 41 bis “μια φυλακή μέσα στην φυλακή” φτιαγμένο αρχικά για μέλη της μαφίας, αποτελεί το επιστέγασμα της καταστολής και φυσικά δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να μαντέψουμε ότι αποτελεί όνειρο και επιδίωξη όλων των εξουσιαστών ανά την υφήλιο. Με την δυνατότητα προαυλισμού μόνο μια ώρα την ημέρα και επικοινωνίας με συγγενικά πρόσωπα είτε τηλεφωνικά είτε πίσω απ το τζάμι μόνο μια φορά τον μήνα και αυτό με παρουσία ανθρωποφύλακα, στην ουσία προσπαθούν να συνθλίψουν την προσωπικότητα του συντρόφου, να εμποδίσουν την διάδοση του αναρχικού τoυ λόγου ως “επικίνδυνου για την τέλεση νέων επαναστατικών πράξεων” και να σταματήσουν την αλληλεπίδραση των αναρχικών αιχμαλώτων με τον κόσμο του αγώνα.

Συνεπής και ανυποχώρητος στις ιδέες του, ο Alfredo Cospito προχώρησε σε απεργία πείνας στις 20 Οκτωβρίου με σκοπό ν’ αρθεί το καθεστώς επιβολής του 41bis σε όλους/ες τους/τις κρατούμενους/ες αλλά και τα ισόβια που του έχουν επιβληθεί σε περίπτωση “μη συνεργασίας με τις αρχές”. Την 1 Δεκέμβρη εκδικάζεται από δικαστήριο της Ρώμης το αίτημα του, ενώ διαφαίνεται πλέον όχι μόνο στην Ιταλία της φασίστριας Μελόνι αλλά και γενικά στην Ευρώπη η προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος επιβολής εξοντωτικών ποινών για τις/τους αναρχικές/κους. Ταυτόχρονα επιχειρούν να αποδημήσουν τις αναρχικές αξίες, ώστε να αποδυναμωθούν στα μάτια συμπαθούντων ή μελλοντικών αγωνιστ(ρι)ών.

Σε αλληλεγγύη με τον Alfredo Cospito πολλές/οι συντρόφισσες/οι προχώρησαν σε απεργία πείνας σε όλη την Ευρώπη. Ο αγώνας του Alfredo Cospito είναι αγώνας όλων μας, ενάντια στο δυστοπικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας Alfredo Cospito

Κατάργηση του καθεστώτος εξόντωσης 41bis

Ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

Αναρχική Ομάδα Βραχυκύκλωμα

Leave a Reply

Your email address will not be published.