Για την απόπειρα αναγκαστικής σίτισης του αναρχικού συντρόφου Θ. Χατζηαγγέλου

Στις 19/12, ο αναρχικός σύντροφος Θ. Χατζηαγγέλου, μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση, απήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Νιγρίτας χωρίς καν να του κοινοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του. Το κράτος με την εκδικητική μεταγωγή του συντρόφου, μέλους της επιτροπής αγώνα στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά και του αναρχικού συντρόφου Κ. Δημαλέξη που μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρικάλων, προσπαθεί να περιορίσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει εντός των τειχών, το καινούργιο ανοσιούργημα που ονομάζουν νέο σωφρονιστικό κώδικα. Αμέσως, ο σύντροφος Θ. Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Την Κυριακή 31/12 κατόπιν  εισαγγελικής εντολής,  έγινε προσπάθεια αναγκαστικής σίτισης του συντρόφου. Η αναγκαστική σίτιση ενός απεργού πείνας αποτελεί βασανιστήριο που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο του απεργού. Και έχει αναγνωριστεί ως τέτοιο,  όχι επειδή το αναφέρει ο ΟΗΕ, η διεθνής αμνηστία και η παγκόσμια ιατρική κοινότητα αλλά επειδή έχει οδηγήσει στο θάνατο αγωνιστ(ρι)ών που έχουν υποχρεωθεί σε αναγκαστική σίτιση με καθήλωση, όπως ο Χόλγκερ Μάινς της RAF. Για μας, αποτελεί μια ακραία εξουσιαστική πρακτική που προσπαθεί να επιβληθεί στο σώμα και στη ζωή των ατόμων που αγωνίζονται με τα έσχατα όπλα που διαθέτουν.

Τα τελευταία χρόνια, η θανατοπολιτική του κράτους απέναντι στους αιχμάλωτος του κοινωνικού πολέμου έχει πολλές στιγμές έντονης κορύφωσης. Η αναγκαστική σίτιση του Θ. Χατζηαγγέλου δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μια εισαγγελική εντολή ενάντια στον αναρχικό σύντροφο, αλλά ως μια πολεμική πράξη ενάντια στον αναρχικό χώρο και όσους/ες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην μονοκυριαρχία του κράτους.

Από την πλευρά μας θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους εισαγγελείς μαριονέτες και στους πολιτικούς τους προϊστάμενους, ότι η κοινωνική ειρήνη που βαυκαλίζονται, μπορεί να διαρρηχθεί πολύ πιο εύκολα απ  ότι θέλουν να πιστεύουν).  Επίσης,  πρέπει να κατανοήσουν όχι μόνο οι εντολοδόχοι/ες αλλά και όσοι/όσες δεχτούν να συμμετάσχουν στο βασανισμό του Θ. Χατζηαγγέλου που ενορχηστρώνει το κράτος, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής ιατρικών πράξεων ενάντια στη θέληση του συντρόφου, θα θεωρηθεί de facto επιλογή συμπόρευσης με τους εξουσιαστές.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Ι. ΡΟΔΟΠΟΥΛΟ, Κ. ΔΗΜΑΛΕΞΗ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Αναρχική Ομάδα Βραχυκύκλωμα

Leave a Reply

Your email address will not be published.